Na oleji zpěníme med se sójovou omáčkou. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme, přidáme kari a necháme zatáhnout.
Poté přidáme najemno nakrájené hlávkové zelí podlijeme vodou a necháme dusit, dokud zelí nezměkne a nevyvaří se nám všechna voda.
Nakonec přidáme sterilovaný hrášek, kukuřici a na jemné půlplátky pokrájený banán. Promícháme na 3 minutky odstavíme, aby prostoupila celou čínou banánová chuť.
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme kořením na křidélka rozmíchaným v oleji a dáme opéct zprudka z obou stran…
více o Vepřové plátky po čínsku
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance