ks
netučný tvaroh
nebo jakýkoliv jiný měkký ve vaničce
margotka
větší
4
lžíce
cukr
Těsto
2
lžíce
voda
5
lžíce
hladká mouka
5
ks
vejce
0,5
balíček
prášek do pečiva
pikantní marmeláda
červená
5
lžíce
cukr
5
ks
banány
4–5
Postup přípravy receptu
Bílky vyšleháme se špetkou soli, zašleháme cukr a přidáváme žloutky a vodu. Vyšleháme tuhou pěnu, do které po troše vmícháváme mouku s práškem do pečiva (nejlépe metličkou). Pečeme na vymazaném a vysypaném pekáči ve vyhřáté troubě.
Po vychladnutí z piškotu sloupneme vrchní vrstvu (je to proto, aby se řez nedělil). Pomažeme marmeládou a poklademe banány nakrájenými na tenká kolečka těsně vedle sebe. Na banány rozetřeme krém a nahoru nastrouháme Margotku (stačí jedna). Dáme ztuhnout do lednice.
Krém: 2 pudinky uvaříme ve 3 dl vody se 4 lžícemi cukru. Do horkého pudinku zašleháme vaničku tvarohu a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Nakonec zašleháme máslo a trochu rumu.
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem