ks
netučný tvaroh
nebo jakýkoliv jiný měkký ve vaničce
margotka
větší
4
lžíce
cukr
Těsto
2
lžíce
voda
5
lžíce
hladká mouka
5
ks
vejce
0,5
balíček
prášek do pečiva
pikantní marmeláda
červená
5
lžíce
cukr
5
ks
banány
4–5
Postup přípravy receptu
Bílky vyšleháme se špetkou soli, zašleháme cukr a přidáváme žloutky a vodu. Vyšleháme tuhou pěnu, do které po troše vmícháváme mouku s práškem do pečiva (nejlépe metličkou). Pečeme na vymazaném a vysypaném pekáči ve vyhřáté troubě.
Po vychladnutí z piškotu sloupneme vrchní vrstvu (je to proto, aby se řez nedělil). Pomažeme marmeládou a poklademe banány nakrájenými na tenká kolečka těsně vedle sebe. Na banány rozetřeme krém a nahoru nastrouháme Margotku (stačí jedna). Dáme ztuhnout do lednice.
Krém: 2 pudinky uvaříme ve 3 dl vody se 4 lžícemi cukru. Do horkého pudinku zašleháme vaničku tvarohu a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Nakonec zašleháme máslo a trochu rumu.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou