ks
netučný tvaroh
nebo jakýkoliv jiný měkký ve vaničce
margotka
větší
4
lžíce
cukr
Těsto
2
lžíce
voda
5
lžíce
hladká mouka
5
ks
vejce
0,5
balíček
prášek do pečiva
pikantní marmeláda
červená
5
lžíce
cukr
5
ks
banány
4–5
Postup přípravy receptu
Bílky vyšleháme se špetkou soli, zašleháme cukr a přidáváme žloutky a vodu. Vyšleháme tuhou pěnu, do které po troše vmícháváme mouku s práškem do pečiva (nejlépe metličkou). Pečeme na vymazaném a vysypaném pekáči ve vyhřáté troubě.
Po vychladnutí z piškotu sloupneme vrchní vrstvu (je to proto, aby se řez nedělil). Pomažeme marmeládou a poklademe banány nakrájenými na tenká kolečka těsně vedle sebe. Na banány rozetřeme krém a nahoru nastrouháme Margotku (stačí jedna). Dáme ztuhnout do lednice.
Krém: 2 pudinky uvaříme ve 3 dl vody se 4 lžícemi cukru. Do horkého pudinku zašleháme vaničku tvarohu a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Nakonec zašleháme máslo a trochu rumu.
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.