Bílky vyšleháme se špetkou soli, zašleháme cukr a přidáváme žloutky a vodu. Vyšleháme tuhou pěnu, do které po troše vmícháváme mouku s práškem do pečiva (nejlépe metličkou). Pečeme na vymazaném a vysypaném pekáči a ve vyhřáté troubě.
Po vychladnutí z piškotu sloupneme vrchní vrstvu (je to proto, aby se řez nedělil), pomažeme marmeládou a poklademe banány, nakrájenými na tenká kolečka, těsně vedle sebe. Na banány rozetřeme krém a nahoru nastrouháme Margotku (stačí jedna). Dáme ztuhnout do lednice.
Krém: 2 pudinky uvaříme ve 3 dcl vody se 4 lžícemi cukru. Do horkého pudinku zašleháme vaničku tvarohu a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Nakonec zašleháme máslo a trochu rumu. Piškot nemusí být ten z receptu, ale jakýkoliv jiný, na který je kdo zvyklý.
Těsto: Celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát