g
pomazánkové máslo
vanilkové nebo přírodní + 2 ks vanilkového cukru
kakao
nebo kokos, margotka... na dozdobení
Postup přípravy receptu
Změklé máslo s moučkovým cukrem a solí vyšleháme do pěny, vmícháme vejce, mouky s kypřidlem, mlékem a dvěma lžícemi rumu. Vše dobře promícháme, polovinu těsta rozetřeme do připravené formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou nebo kokosem.
Do druhé části těsta přidáme dvě lžíce rumu, lžíci kakaa a opět dobře promícháme.
Tmavé těsto rozetřeme na světlé, banán pokrájíme na širší kolečka, která do těsta lehce zatlačíme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180 °C) – vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
Během pečení si připravíme pudink z mléka, pudinku, cukru a másla. Vše společně uvaříme a nalijeme na ještě teplou buchtu, pak necháme zcela vychladnout.
Ze smetany, vanilkového cukru a pomazánkového másla vyšleháme krém (můžeme dosladit dle chuti), který natřeme na vychladlou buchtu. Krém pak posypeme dle chuti kakaem, kokosem, nastrouhanou čokoládou... a necháme v chladu do druhého dne proležet.
Nepodáváme přímo studené z lednice, před podáváním necháme chvíli prohřát při pokojové teplotě, řezy jsou pak vláčnější.
Řezy můžeme upéct i jako dort v kulaté dortové formě.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce