g
pomazánkové máslo
vanilkové nebo přírodní + 2 ks vanilkového cukru
kakao
nebo kokos, margotka... na dozdobení
Postup přípravy receptu
Změklé máslo s moučkovým cukrem a solí vyšleháme do pěny, vmícháme vejce, mouky s kypřidlem, mlékem a dvěma lžícemi rumu. Vše dobře promícháme, polovinu těsta rozetřeme do připravené formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou nebo kokosem.
Do druhé části těsta přidáme dvě lžíce rumu, lžíci kakaa a opět dobře promícháme.
Tmavé těsto rozetřeme na světlé, banán pokrájíme na širší kolečka, která do těsta lehce zatlačíme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180 °C) – vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
Během pečení si připravíme pudink z mléka, pudinku, cukru a másla. Vše společně uvaříme a nalijeme na ještě teplou buchtu, pak necháme zcela vychladnout.
Ze smetany, vanilkového cukru a pomazánkového másla vyšleháme krém (můžeme dosladit dle chuti), který natřeme na vychladlou buchtu. Krém pak posypeme dle chuti kakaem, kokosem, nastrouhanou čokoládou... a necháme v chladu do druhého dne proležet.
Nepodáváme přímo studené z lednice, před podáváním necháme chvíli prohřát při pokojové teplotě, řezy jsou pak vláčnější.
Řezy můžeme upéct i jako dort v kulaté dortové formě.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole