Banánovo-čokoládová roláda

3.15

hodnoceno: 13
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce kakao vrchovatá
    • 1
      lžíce olej
    • pečící papír
    • 1
      lžíce teplá voda
    • 100
      g cukr krupice
  • Krém
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      ml smetana ke šlehání 33 %
    • 200
      g pomazánkové máslo přírodní, bez příchuti
  • Další
    • 80
      g čokoláda na vaření
    • 1
      lžíce olej cca
    • 3
      ks banány dle velikosti 2–3

Postup přípravy receptu

  • Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10–12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě horkou stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout.
  • Po vychladnutí opatrně rozmotáme a sundáme papír, plát potřeme krémem (trochu si necháme na potření rolády), poklademe oloupanými banány a svineme. Potřeme zbylým krémem a postříkáme rozpuštěnou čokoládou vymíchanou s olejem nebo kouskem másla.
  • Dáme vychladit a proležet, pak krájíme na plátky.
  • Krém: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme máslo s moučkovým cukrem a došleháme do hladkého krému.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: