Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10–12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě horkou stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout.
Po vychladnutí opatrně rozmotáme a sundáme papír, plát potřeme krémem (trochu si necháme na potření rolády), poklademe oloupanými banány a svineme. Potřeme zbylým krémem a postříkáme rozpuštěnou čokoládou vymíchanou s olejem nebo kouskem másla.
Dáme vychladit a proležet, pak krájíme na plátky.
Krém: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme máslo s moučkovým cukrem a došleháme do hladkého krému.
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře