3
Kulatou formu o průměru 20 cm vymažeme a dno vyložíme kruhem pečicího papíru, který také pomastíme. Sušenky rozdrtíme,… více o Ledové čokoládové řezy
Hořkou čokoládu rozpustíme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme máslo, cukr a 4 žloutky. Ořechy,… více o Čokoládové řezy s jablky
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu a vyšleháme krém.… více o Banánovo-broskvové tiramisu
Na podzimní houby jsme si sice museli trochu počkat, o to plnější košíky si ale teď z lesa… Celý článek
Podzim je obdobím, kdy se příroda zbarvuje do teplých odstínů a na naše talíře přicházejí… Celý článek
Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin… Celý článek
Na povrchu křupavé, uvnitř šťavnaté, voňavé a plné chuti. Karbanátky připravené z hub potěší… Celý článek
Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka,… více o Hrachová polévka
Listové těsto vyválíme, nakrájíme na pásky a natočíme na plechové trubičky jako klasické trubičky a upečeme. Smetanu,… více o Sýrové trubičky
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet… více o Holandské řízky
Už připravenou křepelku osolíme a zašpejlíme. Prsíčka křepelky obložíme plátkem slaniny, zabalíme do vinných listů a… více o Křepelky po staročesku
Jako první si naložíme kuřecí maso (paličky,stehýnka,co máte:-)) do marinády (recept je i na zadní straně koření… více o Kuře pečené na zelenině
Předehřejeme troubu. Máslo necháme změknout. Dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Vejce rozklepneme, oddělíme… více o Dort Amerika
Pekáček vyložíme alobalem, abychom po večeři neměli práci s mytím. Kuřecí porce omyjeme, po obou stranách dobře (!)… více o Kuře ein zwei
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme ho, opepříme ho a přidáme kmín. Maso osmahneme na oleji (může se přidat i cibule,… více o Vepřové s mrkví
Ze surovin zpracujeme hladké těsto. Těsto rozprostřeme na vymazaný plech. Poklademe švestkami nebo jiným ovocem a… více o Práškový koláč se švestkami – od babičky Šilinkové
Osolená žebírka vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a udusíme doměkka. V kastrůlku svaříme… více o Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Na rozpáleném oleji osmažíme dýni ze všech stran dozlatova. Pak přidáme očištěné pokrájené papriky (2-3, dle velikosti)… více o Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Z teplého mléka cukru a droždí se udělá kvásek. Pak se přidají žloutky, olej, špetka soli a hladká mouka. Těsto se… více o Koláčky