Piškot: Smícháme mouku, cukr, kakao, kukuřičný škrob (gustin) a prášek do pečiva. Přidáme olej, smetanu, rum a vyšleháme hladké těsto. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 24 cm a pečeme cca 17–20 minut.
Piškot necháme vychladnout, pak jej překlopíme na tác. Korpus pokropíme 2 lžícemi mléka s rumem. Naneseme krém. Dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc.
Krém: Banány rozmačkáme a rozmixujeme na kaši, přidáme rum a na páře rozehřátou čokoládu, kterou necháme lehce zchladnout. Promícháme a přidáme ušlehanou šlehačku se ztužovačem.
Před podáváním bohatě posypeme holandským kakaem.
Piškot je vláčný a může se použít i s jiným krémem. Krém je řídký, ale ztuhne chlazením.
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka