Piškot: Smícháme mouku, cukr, kakao, kukuřičný škrob (gustin) a prášek do pečiva. Přidáme olej, smetanu, rum a vyšleháme hladké těsto. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 24 cm a pečeme cca 17–20 minut.
Piškot necháme vychladnout, pak jej překlopíme na tác. Korpus pokropíme 2 lžícemi mléka s rumem. Naneseme krém. Dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc.
Krém: Banány rozmačkáme a rozmixujeme na kaši, přidáme rum a na páře rozehřátou čokoládu, kterou necháme lehce zchladnout. Promícháme a přidáme ušlehanou šlehačku se ztužovačem.
Před podáváním bohatě posypeme holandským kakaem.
Piškot je vláčný a může se použít i s jiným krémem. Krém je řídký, ale ztuhne chlazením.
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví