Banánovo-čokoládový dort bez vajec

1.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Piškot
    • 100
      g hladká mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 25
      g kakao
    • 25
      g kukuřičný škrob
    • 75
      ml olej
  • Na pokapání piškotu
    • 2
      lžíce mléko
    • hnědý rum
  • Krém
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 200
      g šlehačka
    • 200
      g čokoláda na vaření
    • 500
      g banány

Postup přípravy receptu

  • Piškot: Smícháme mouku, cukr, kakao, kukuřičný škrob (gustin) a prášek do pečiva. Přidáme olej, smetanu, rum a vyšleháme hladké těsto. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 24 cm a pečeme cca 17–20 minut.
  • Piškot necháme vychladnout, pak jej překlopíme na tác. Korpus pokropíme 2 lžícemi mléka s rumem. Naneseme krém. Dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc.
  • Krém: Banány rozmačkáme a rozmixujeme na kaši, přidáme rum a na páře rozehřátou čokoládu, kterou necháme lehce zchladnout. Promícháme a přidáme ušlehanou šlehačku se ztužovačem.
  • Před podáváním bohatě posypeme holandským kakaem.
  • Piškot je vláčný a může se použít i s jiným krémem. Krém je řídký, ale ztuhne chlazením.
Zařazení: Moučníky Dorty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: