Piškot: Smícháme mouku, cukr, kakao, kukuřičný škrob (gustin) a prášek do pečiva. Přidáme olej, smetanu, rum a vyšleháme hladké těsto. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 24 cm a pečeme cca 17–20 minut.
Piškot necháme vychladnout, pak jej překlopíme na tác. Korpus pokropíme 2 lžícemi mléka s rumem. Naneseme krém. Dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc.
Krém: Banány rozmačkáme a rozmixujeme na kaši, přidáme rum a na páře rozehřátou čokoládu, kterou necháme lehce zchladnout. Promícháme a přidáme ušlehanou šlehačku se ztužovačem.
Před podáváním bohatě posypeme holandským kakaem.
Piškot je vláčný a může se použít i s jiným krémem. Krém je řídký, ale ztuhne chlazením.
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Kuřecí čtvrky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem,gril.kořením a osmažíme na pánvi na oleji.
Pak vyndáme maso…
více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka