Piškot: Smícháme mouku, cukr, kakao, kukuřičný škrob (gustin) a prášek do pečiva. Přidáme olej, smetanu, rum a vyšleháme hladké těsto. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 24 cm a pečeme cca 17–20 minut.
Piškot necháme vychladnout, pak jej překlopíme na tác. Korpus pokropíme 2 lžícemi mléka s rumem. Naneseme krém. Dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc.
Krém: Banány rozmačkáme a rozmixujeme na kaši, přidáme rum a na páře rozehřátou čokoládu, kterou necháme lehce zchladnout. Promícháme a přidáme ušlehanou šlehačku se ztužovačem.
Před podáváním bohatě posypeme holandským kakaem.
Piškot je vláčný a může se použít i s jiným krémem. Krém je řídký, ale ztuhne chlazením.
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem