Těsto: Smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr, vanilkový cukr, vejce, olej a mléko dohladka. Vysypeme dortovou formu a vložíme do trouby (elektrická: asi 180 °C, horkovzdušná: cca 160 °C, plynová: stupeň 2–3). Doba pečení je zhruba 25 minut. Korpus necháme vychladnout ve formě. Po vychladnutí podélně rozkrojíme, spodní díl namažeme marmeládou a rozprostřeme nakrájený banán.
Krém: Vylijeme jahodový kompot i se šťávou do mísy, jahody trošku rozmačkáme, přidáme smetanu, pudink, ztužovač a metličkou rozmícháme tak, aby vznikl krém. Ten není úplně hladký kvůli jahodovým zrníčkům.
Krém rozprostřeme na spodní díl dortového korpusu pokrytý banány a překryjeme horním dílem korpusu.
Celý dort polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak