Těsto: Smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr, vanilkový cukr, vejce, olej a mléko dohladka. Vysypeme dortovou formu a vložíme do trouby (elektrická: asi 180 °C, horkovzdušná: cca 160 °C, plynová: stupeň 2–3). Doba pečení je zhruba 25 minut. Korpus necháme vychladnout ve formě. Po vychladnutí podélně rozkrojíme, spodní díl namažeme marmeládou a rozprostřeme nakrájený banán.
Krém: Vylijeme jahodový kompot i se šťávou do mísy, jahody trošku rozmačkáme, přidáme smetanu, pudink, ztužovač a metličkou rozmícháme tak, aby vznikl krém. Ten není úplně hladký kvůli jahodovým zrníčkům.
Krém rozprostřeme na spodní díl dortového korpusu pokrytý banány a překryjeme horním dílem korpusu.
Celý dort polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší