Těsto: Smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr, vanilkový cukr, vejce, olej a mléko dohladka. Vysypeme dortovou formu a vložíme do trouby (elektrická: asi 180 °C, horkovzdušná: cca 160 °C, plynová: stupeň 2–3). Doba pečení je zhruba 25 minut. Korpus necháme vychladnout ve formě. Po vychladnutí podélně rozkrojíme, spodní díl namažeme marmeládou a rozprostřeme nakrájený banán.
Krém: Vylijeme jahodový kompot i se šťávou do mísy, jahody trošku rozmačkáme, přidáme smetanu, pudink, ztužovač a metličkou rozmícháme tak, aby vznikl krém. Ten není úplně hladký kvůli jahodovým zrníčkům.
Krém rozprostřeme na spodní díl dortového korpusu pokrytý banány a překryjeme horním dílem korpusu.
Celý dort polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou