Těsto: Smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr, vanilkový cukr, vejce, olej a mléko dohladka. Vysypeme dortovou formu a vložíme do trouby (elektrická: asi 180 °C, horkovzdušná: cca 160 °C, plynová: stupeň 2–3). Doba pečení je zhruba 25 minut. Korpus necháme vychladnout ve formě. Po vychladnutí podélně rozkrojíme, spodní díl namažeme marmeládou a rozprostřeme nakrájený banán.
Krém: Vylijeme jahodový kompot i se šťávou do mísy, jahody trošku rozmačkáme, přidáme smetanu, pudink, ztužovač a metličkou rozmícháme tak, aby vznikl krém. Ten není úplně hladký kvůli jahodovým zrníčkům.
Krém rozprostřeme na spodní díl dortového korpusu pokrytý banány a překryjeme horním dílem korpusu.
Celý dort polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky