Těsto: Smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr, vanilkový cukr, vejce, olej a mléko dohladka. Vysypeme dortovou formu a vložíme do trouby (elektrická: asi 180 °C, horkovzdušná: cca 160 °C, plynová: stupeň 2–3). Doba pečení je zhruba 25 minut. Korpus necháme vychladnout ve formě. Po vychladnutí podélně rozkrojíme, spodní díl namažeme marmeládou a rozprostřeme nakrájený banán.
Krém: Vylijeme jahodový kompot i se šťávou do mísy, jahody trošku rozmačkáme, přidáme smetanu, pudink, ztužovač a metličkou rozmícháme tak, aby vznikl krém. Ten není úplně hladký kvůli jahodovým zrníčkům.
Krém rozprostřeme na spodní díl dortového korpusu pokrytý banány a překryjeme horním dílem korpusu.
Celý dort polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči