Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte do formy o průměru 20 cm včetně okrajů do výšky asi 4 cm a dejte chladit.
Připravte náplň. V nepřilnavé pánvi nebo kastrůlku na mírném ohni zahřejte máslo a cukr. Míchejte, až se cukr rozpustí a zkaramelizuje. Sejměte, nechte minutu vychladnout a přidejte kondenzované mléko. Vraťte na oheň, zvolna přiveďte k varu a pak nalijte na sušenkový základ. Po vychladnutí dejte asi na 3 hodiny do chladničky.
Před podáváním vyjměte dort z formy a položte ho na servírovací talíř. Ušlehejte smetanu (případně se ztužovačem), zamíchejte do ní polovinu banánů a navršte na karamelový krém. Ozdobte zbylými banány a posypte čokoládou.
Když náplň trochu teče, dort chutná nejlíp. Pokud vám jde o vzhled a potřebujete, aby dezert držel, rozmíchejte v kondenzovaném mléku 3 lžičky vanilkového pudinkového prášku. Náplň bude stále výborná, ale trochu změní chuť – bude připomínat měkké karamelky.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V druhé misce smícháme všechny…
více o Rychlá buchta z mikrovlnky