Tvaroh smícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylý cukr přidáme do horkého espressa, přimícháme likér a necháme vychladnout. Do vychladlé kávy s likérem namočíme piškoty a polovinu z nich uložíme na dno hlubšího plechu. Na vrstvu piškotů naneseme vrstvu krému, na ni rozložíme nakrájené banány a postup opakujeme. Vrchní vrstvu krému posypeme kakaem. Hotové tiramisu uložíme do chladničky na několik hodin, nejlépe na noc, aby dezert dobře ztuhl.
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky¨nakrájené kuřecí maso, orestujeme, přidáme na nudličky…
více o Kuřecí rychlovka – dáštamkari