Tvaroh smícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylý cukr přidáme do horkého espressa, přimícháme likér a necháme vychladnout. Do vychladlé kávy s likérem namočíme piškoty a polovinu z nich uložíme na dno hlubšího plechu. Na vrstvu piškotů naneseme vrstvu krému, na ni rozložíme nakrájené banány a postup opakujeme. Vrchní vrstvu krému posypeme kakaem. Hotové tiramisu uložíme do chladničky na několik hodin, nejlépe na noc, aby dezert dobře ztuhl.
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli.Čokoládu a ořechy posekáme na…
více o Americké čokoládové cookies
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky