Tvaroh smícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylý cukr přidáme do horkého espressa, přimícháme likér a necháme vychladnout. Do vychladlé kávy s likérem namočíme piškoty a polovinu z nich uložíme na dno hlubšího plechu. Na vrstvu piškotů naneseme vrstvu krému, na ni rozložíme nakrájené banány a postup opakujeme. Vrchní vrstvu krému posypeme kakaem. Hotové tiramisu uložíme do chladničky na několik hodin, nejlépe na noc, aby dezert dobře ztuhl.
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky