Tvaroh smícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylý cukr přidáme do horkého espressa, přimícháme likér a necháme vychladnout. Do vychladlé kávy s likérem namočíme piškoty a polovinu z nich uložíme na dno hlubšího plechu. Na vrstvu piškotů naneseme vrstvu krému, na ni rozložíme nakrájené banány a postup opakujeme. Vrchní vrstvu krému posypeme kakaem. Hotové tiramisu uložíme do chladničky na několik hodin, nejlépe na noc, aby dezert dobře ztuhl.
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka