2.67
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Čokoládu a máslo si rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni,… více o Brownies z USA
Všechny ingredience smícháme a vymísíme do těsta střední hustoty. Kvasnice není nutné nechávat předkynout! Těsto… více o Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí
Banány rozmačkáme vidličkou a dáme do mísy. Přidáme mléko a rozmixujeme. Ze smetany ušleháme šlehačku. Drink nalijeme… více o Banánový drink
Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin… Celý článek
Na povrchu křupavé, uvnitř šťavnaté, voňavé a plné chuti. Karbanátky připravené z hub potěší… Celý článek
Houbaření je takový český národní sport. Podle mykologů vyrazí každoročně do lesa na houby… Celý článek
Houbařská srdce plesají. Konečně rostou! Z lesa si tak můžeme přinést nejenom košík plný… Celý článek
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno… více o Smažený sýr bez smažení
Máslo, cukr a žloutky utřeme v zadělávací míse do pěny, z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, citronovou… více o Mazanec – vánočka
Ze surovin zpracujeme těsto a dáme ho do lednice asi na hodinu. Pak těsto rozválíme na plát (max. 5 mm) a vykrajujeme… více o Špaldové sušenky
Kuskus uvaříme podle návodu plus přidáme šafrán. Na oleji zpěníme cibulku a 2 česneky.... přidáme kuře, krátce… více o Tuniský kuřecí kuskus
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu… více o Čokoládové suflé s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu, nejlépe přes noc. Poté znovu propracujeme.… více o Linecké banánky
Brambory uvaříme až mírně rozvaříme, cibuli nakrájíme a pomalinku smažíme do měkka, nejlépe na sádle, když je téměř… více o Šťouchané brambory s cibulí a pórkem
Fayole namočíme předem na 3-5 hodin do vody, aby nabobtnaly. Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou,… více o Gulášová polévka s bílými fazolemi
Cibuli si oloupeme a nakrájíme (já krájím na hrubo) a dáme na dno pekáčku. Maso naklepeme osolíme, opepříme (podle… více o Maso s tatarkou
1. Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme, část si necháme stranou na oblohu. Na rozehřátém oleji na velké pánvi ze… více o Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší
Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem. Brambory… více o Americký řízek
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme… více o Zapečená (nejen) krůtí játra