Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med a rum ušleháme, přidáme rozmačkané banány, mouku, skořici a nahrubo nasekaný zbytek čokolády.
Přidáme asi 5 lžic mléka (dle potřeby i víc) a zamícháme. Dortovou nebo bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou a pečeme asi 1 hodinu při 175 °C. Hotový vychladlý moučník pocákáme polevou z 3 lžic rumu a cca 100 g moučkového cukru.
Formu vyložíme pečicím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy