Formu vyložíme pečicím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme na dno.
Máslo s cukry a vejci vyšleháme do pěny, přidáme rozmačkané banány, zakysanou smetanu (o pokojové teplotě), mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Těsto pak nalijeme na banány ve formě, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 170 °C dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
Hotový koláč můžeme podávat jak teplý, tak i vychladlý. Dozdobený dle chuti smetanou, polevou, nebo banánem.
Do těsta můžeme přidat a dochutit ho mletým kokosem nebo mandlemi.
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.