Formu vyložíme pečicím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme na dno.
Máslo s cukry a vejci vyšleháme do pěny, přidáme rozmačkané banány, zakysanou smetanu (o pokojové teplotě), mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Těsto pak nalijeme na banány ve formě, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 170 °C dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
Hotový koláč můžeme podávat jak teplý, tak i vychladlý. Dozdobený dle chuti smetanou, polevou, nebo banánem.
Do těsta můžeme přidat a dochutit ho mletým kokosem nebo mandlemi.
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu