Listové těsto rozválíme asi na tloušťku 3–4 mm. Plát posypeme krystalovým a skořicovým cukrem, posekanými ořechy a Grankem nebo čokoládovými hoblinami. Vše pomocí válečku vtlačíme do těsta. Těsto nakrájíme asi na 7–10 cm široké pruhy (měly by být čtyři). Každý banán oloupeme a obtočíme pruhem těsta jako spirálu (vznikne nám banánový rohlík). Dáme na plech, povrch těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme ještě skořicovým cukrem a dáme do vyhřáté trouby asi na 15 minut.
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky