Listové těsto rozválíme asi na tloušťku 3–4 mm. Plát posypeme krystalovým a skořicovým cukrem, posekanými ořechy a Grankem nebo čokoládovými hoblinami. Vše pomocí válečku vtlačíme do těsta. Těsto nakrájíme asi na 7–10 cm široké pruhy (měly by být čtyři). Každý banán oloupeme a obtočíme pruhem těsta jako spirálu (vznikne nám banánový rohlík). Dáme na plech, povrch těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme ještě skořicovým cukrem a dáme do vyhřáté trouby asi na 15 minut.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka