Mleté maso v míse rozmícháme s jemně nasekanou jarní cibulkou (spodní část), zjemníme hořčicí a kečupem. Zároveň ochutíme solí a mletým černým pepřem. Nakonec přidáme jedno vejce a strouhanku z přibližně půlky rohlíku, abychom hmotu zpevnili. Řádně promíchanou směs rozdělíme na 4 stejně velké bochníčky. Ty zmáčkneme na maximálně 2 cm tloušťky, pomoučíme hladkou moukou a opečeme.
Pro přípravu dobrého hamburgeru je důležité dát si pozor na výběr čerstvého pečiva. Starší houska může i z dobré směsi a náplně udělat pouze průměrný zážitek.
Z majonézy a kečupu si připravíme dip. Do něj přimícháme koření 7 pepřů dle chuti a zakapeme citronovou šťávou.
Nakrájíme rajče na slabé plátky. Připravíme si dva listy omytého salátu a nať z jarní cibulky.
Spodní část housky potřeme namíchaným dipem, položíme list ledového salátu a na něj rajče a natě jarní cibulky. Pokud chcete mít silnější zážitek, nakrájejte si místo natě třeba kolečko červené cibule. Navrch už přijde jen osmažená masová směs, na ni plátek sýra a opražená anglická slanina (nebo například pepřový bok). To vše zakapejte barbecue omáčkou podle chuti, přikryjte svrchní částí housky a výborný Barbecue Burger je hotový!
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna