Barbecue Burger

2

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Masová směs
    • sůl
    • 1,5
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • pepř mletý
    • jarní cibulka
    • 350
      g mleté maso - hovězí
    • 1,5
      lžička kečup
  • Do burgeru
    • jarní cibulka
    • anglická slanina
    • plátkový sýr
    • citronová šťáva
    • 4
      ks houska
    • 1
      ks rajče
    • 1,5
      lžička majonéza
    • ledový salát
    • koření - 7 druhů pepře
    • barbeque omáčka
    • 1,5
      lžička kečup

Postup přípravy receptu

  • Mleté maso v míse rozmícháme s jemně nasekanou jarní cibulkou (spodní část), zjemníme hořčicí a kečupem. Zároveň ochutíme solí a mletým černým pepřem. Nakonec přidáme jedno vejce a strouhanku z přibližně půlky rohlíku, abychom hmotu zpevnili. Řádně promíchanou směs rozdělíme na 4 stejně velké bochníčky. Ty zmáčkneme na maximálně 2 cm tloušťky, pomoučíme hladkou moukou a opečeme.
  • Pro přípravu dobrého hamburgeru je důležité dát si pozor na výběr čerstvého pečiva. Starší houska může i z dobré směsi a náplně udělat pouze průměrný zážitek.
  • Z majonézy a kečupu si připravíme dip. Do něj přimícháme koření 7 pepřů dle chuti a zakapeme citronovou šťávou.
  • Nakrájíme rajče na slabé plátky. Připravíme si dva listy omytého salátu a nať z jarní cibulky.
  • Spodní část housky potřeme namíchaným dipem, položíme list ledového salátu a na něj rajče a natě jarní cibulky. Pokud chcete mít silnější zážitek, nakrájejte si místo natě třeba kolečko červené cibule. Navrch už přijde jen osmažená masová směs, na ni plátek sýra a opražená anglická slanina (nebo například pepřový bok). To vše zakapejte barbecue omáčkou podle chuti, přikryjte svrchní částí housky a výborný Barbecue Burger je hotový!
Zařazení: Maso Hovězí Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.