Mleté maso v míse rozmícháme s jemně nasekanou jarní cibulkou (spodní část), zjemníme hořčicí a kečupem. Zároveň ochutíme solí a mletým černým pepřem. Nakonec přidáme jedno vejce a strouhanku z přibližně půlky rohlíku, abychom hmotu zpevnili. Řádně promíchanou směs rozdělíme na 4 stejně velké bochníčky. Ty zmáčkneme na maximálně 2 cm tloušťky, pomoučíme hladkou moukou a opečeme.
Pro přípravu dobrého hamburgeru je důležité dát si pozor na výběr čerstvého pečiva. Starší houska může i z dobré směsi a náplně udělat pouze průměrný zážitek.
Z majonézy a kečupu si připravíme dip. Do něj přimícháme koření 7 pepřů dle chuti a zakapeme citronovou šťávou.
Nakrájíme rajče na slabé plátky. Připravíme si dva listy omytého salátu a nať z jarní cibulky.
Spodní část housky potřeme namíchaným dipem, položíme list ledového salátu a na něj rajče a natě jarní cibulky. Pokud chcete mít silnější zážitek, nakrájejte si místo natě třeba kolečko červené cibule. Navrch už přijde jen osmažená masová směs, na ni plátek sýra a opražená anglická slanina (nebo například pepřový bok). To vše zakapejte barbecue omáčkou podle chuti, přikryjte svrchní částí housky a výborný Barbecue Burger je hotový!
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused