Filety z lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme.
Cherry rajčátka rozkrojíme na polovinu, cuketu nakrájíme na plátky a cibuli na poloviční kroužky.
Připravíme si 4 archy alobalu, na které postupně pokládáme: plátky cukety, kousky lososa, polokroužky cibule a půlky rajčat. Zeleninu a rybu posypeme nasekaným tymiánem, bazalkou, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Poté důkladně zabalíme do alobalu.
Hotové balíčky položíme na gril. Po cca 15 až 20 minutách pootevřeme balíčky a zkontrolujeme, zda je losos upečený.
Tip: Podáváme s opečenou bagetkou nebo grilovanými brambůrky.
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem