Filety z lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme.
Cherry rajčátka rozkrojíme na polovinu, cuketu nakrájíme na plátky a cibuli na poloviční kroužky.
Připravíme si 4 archy alobalu, na které postupně pokládáme: plátky cukety, kousky lososa, polokroužky cibule a půlky rajčat. Zeleninu a rybu posypeme nasekaným tymiánem, bazalkou, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Poté důkladně zabalíme do alobalu.
Hotové balíčky položíme na gril. Po cca 15 až 20 minutách pootevřeme balíčky a zkontrolujeme, zda je losos upečený.
Tip: Podáváme s opečenou bagetkou nebo grilovanými brambůrky.
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky