Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme máslo a slaninu na něm opečeme. Přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět. Zalijeme vínem, přisypeme žampiony a vaříme 5 minut. Směs podlijeme 125 ml vody s rozpuštěnou omáčkou. Zjemníme kysanou smetanou, promícháme, ale již nevaříme, aby se nesrazila. Očistíme papriky, omyjeme je a nakrájíme na malé kostičky. Ty nasypeme k uvařené rýži a promícháme. Rýži dekorativně vytvarujeme na talíře a do středu dáme žampionovou směs.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě