Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme máslo a slaninu na něm opečeme. Přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět. Zalijeme vínem, přisypeme žampiony a vaříme 5 minut. Směs podlijeme 125 ml vody s rozpuštěnou omáčkou. Zjemníme kysanou smetanou, promícháme, ale již nevaříme, aby se nesrazila. Očistíme papriky, omyjeme je a nakrájíme na malé kostičky. Ty nasypeme k uvařené rýži a promícháme. Rýži dekorativně vytvarujeme na talíře a do středu dáme žampionovou směs.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany