Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme máslo a slaninu na něm opečeme. Přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět. Zalijeme vínem, přisypeme žampiony a vaříme 5 minut. Směs podlijeme 125 ml vody s rozpuštěnou omáčkou. Zjemníme kysanou smetanou, promícháme, ale již nevaříme, aby se nesrazila. Očistíme papriky, omyjeme je a nakrájíme na malé kostičky. Ty nasypeme k uvařené rýži a promícháme. Rýži dekorativně vytvarujeme na talíře a do středu dáme žampionovou směs.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně