solamyl (bramborový škrob)
nebo hrubá mouka na vál
40
g
mrkev
jemně nastrouhaná
1
ks
vejce
200
g
hrubá mouka
dle hustoty těsta
1
hrst
pažitka
nebo petrželka
400
g
vařené brambory
oloupané
Postup přípravy receptu
Vařené oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim nastrouhanou mrkev, vejce, nasekané bylinky dle chuti, osolíme a zasypeme moukou. Vymícháme středně tuhé těsto, ze kterého vyválíme knedlíky. Případně z těsta můžeme udělat delší válečky, které pak nakrájíme na kousky (noky).
Knedlíky nebo noky dáme ihned vařit do vroucí osolené vody a opatrně zamícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu. Noky vyplavou téměř okamžitě a od vyplavání vaříme 3–5 minut. Pak je vyndáme cedníkem do mísy. Knedlíky vaříme od vyplavání cca 15–20 minut.
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Cuketu nakrájíme na kostky a zlehka osmahneme na oleji. Přidáme mraženou zeleninu jakou máme rádi, mírně podlejeme a…
více o Kuskus s cuketou a parmezánem
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě…
více o Bramborovo-pórková polévka