solamyl (bramborový škrob)
nebo hrubá mouka na vál
40
g
mrkev
jemně nastrouhaná
1
ks
vejce
200
g
hrubá mouka
dle hustoty těsta
1
hrst
pažitka
nebo petrželka
400
g
vařené brambory
oloupané
Postup přípravy receptu
Vařené oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim nastrouhanou mrkev, vejce, nasekané bylinky dle chuti, osolíme a zasypeme moukou. Vymícháme středně tuhé těsto, ze kterého vyválíme knedlíky. Případně z těsta můžeme udělat delší válečky, které pak nakrájíme na kousky (noky).
Knedlíky nebo noky dáme ihned vařit do vroucí osolené vody a opatrně zamícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu. Noky vyplavou téměř okamžitě a od vyplavání vaříme 3–5 minut. Pak je vyndáme cedníkem do mísy. Knedlíky vaříme od vyplavání cca 15–20 minut.
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík