solamyl (bramborový škrob)
nebo hrubá mouka na vál
40
g
mrkev
jemně nastrouhaná
1
ks
vejce
200
g
hrubá mouka
dle hustoty těsta
1
hrst
pažitka
nebo petrželka
400
g
vařené brambory
oloupané
Postup přípravy receptu
Vařené oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim nastrouhanou mrkev, vejce, nasekané bylinky dle chuti, osolíme a zasypeme moukou. Vymícháme středně tuhé těsto, ze kterého vyválíme knedlíky. Případně z těsta můžeme udělat delší válečky, které pak nakrájíme na kousky (noky).
Knedlíky nebo noky dáme ihned vařit do vroucí osolené vody a opatrně zamícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu. Noky vyplavou téměř okamžitě a od vyplavání vaříme 3–5 minut. Pak je vyndáme cedníkem do mísy. Knedlíky vaříme od vyplavání cca 15–20 minut.
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme…
více o Jednoduchá rajská omáčka
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení