Barevné pomazánky – z červené řepy Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na… více o Barevné pomazánky – z červené řepy
Vajíčková pomazánka Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout. Přidáme máslo, sýry, osolíme a opepříme. Můžeme rozmixovat a přidat… více o Vajíčková pomazánka
Barevné kuřecí maso Na nudličky nakrájená kuřecí prsa orestujeme na tuku na pánvičce. Poté tuk slijeme, přidáme na kostičky nakrájené… více o Barevné kuřecí maso
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než… My Češi jsme sice národem houbařů, ovšem uvařit si z hub kávu, by asi nikoho nenapadlo. Přesto… Celý článek
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji… I když to na první pohled může vypadat, že tato kalná slaná tekutina si nezaslouží nic jiného… Celý článek
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným… Pokud máte rádi věnečky nebo větrníky, tak je tento moučník stvořen přímo pro vás. Pojmenování… Celý článek
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami.… Víte, že některé bylinky ladí se zeleninou ještě dřív, než je spojíte do dobrého jídla na… Celý článek
Slovenský válený štrúdl Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný… více o Slovenský válený štrúdl
Žloutkové košíčky s ořechovou… Na vále zpracujeme mouku, cukr, citronovou kůru, máslo a žloutky v hladké těsto, které hned vtlačujeme do formiček a… více o Žloutkové košíčky s ořechovou náplní
Perníčky švagrové Evičky Vypracujeme těsto a vykrajujeme různé tvary perníčků a upečeme. Kdo nechce dělat tak velkou dávku, tak buď udělá z… více o Perníčky švagrové Evičky
Jahodové tiramisu poháry Ušleháme mascarpone se zakysanou smetanou, cukrem, přidáme 1/2kg rozmixovaných jahod, nakonec vmícháme ušlehanou… více o Jahodové tiramisu poháry
Dvoubarevná roláda Esíčka rozdrtíme v mixéru nebo nastrouháme, prosijeme do mísy, přidáme prosátý cukr s kakaem, rum, kávu a vypracujeme… více o Dvoubarevná roláda
Těžké placky (bramborové) Uvařené a syrové brambory nastrouháme, přidáme hrubou mouku, sůl a promícháme do středně hustého těsta. Na vál… více o Těžké placky (bramborové)
Česnečka – vyprošťovák Do hrnce dáme vařit vodu. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, dáme je vařit a přidáme kostku masoxu. Mezitím… více o Česnečka – vyprošťovák
Lovošská topinka Počet vajec záleží na počtu topinek: 1 ks topinky = 1 vejce. Plátky chleba si osmažíme z obou stran dozlatova. Z vajec… více o Lovošská topinka
Jablečný koláč se skořicí Začněte tím, že očistíte jablka. Ta oškrábejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na malé kostičky velké asi 1 x 1… více o Jablečný koláč se skořicí
Luxusní perník Do první mísy smícháme všechny sypké suroviny. Do druhé mísy dáme tekuté suroviny, ty rozšleháme a následně vmícháme… více o Luxusní perník
Tříbarevné kokosové tyčinky s… Z mouky, cukrů, kokosu, tuku a žloutků vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu proležet. Na… více o Tříbarevné kokosové tyčinky s čokoládou
Jahodovo-tvarohová roláda Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme sypké ingredience a nakonec tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na… více o Jahodovo-tvarohová roláda