Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na struhadle nastrouháme najemno. K řepě přidáme lučinu/pomazánkové máslo, červenou cibulku nakrájenou nadrobno, asi 2 lžíce majonézy (může být i zakysaná smetana nebo bílý jogurt) a důkladně promícháme vidličkou. Podle chuti dosolíme a opepříme, můžeme také použít bylinkovou sůl.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka