1. světlý: 4 žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a nakonec sníh z bílků – upečeme na pečicím papíře.
2. tmavý: postup stejný, jen přidáme kakao. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
Vyšleháme tvaroh s mascarpone, zakysanou smetanou a cukrem. Vychladlý světlý piškot potřeme polovinou tvarohového krému, dáme tmavý piškot a potřeme zbytkem krému. Navrch dáme jakékoliv ovoce a zalijeme dortovým želé uvařeným podle návodu. Já světlý piškot pekla na vymazaném plechu, tmavý na papíře a musím konstatovat, že je to opravdu lepší, světlý mám „okousaný“. Řezy jsou lahodné a nepřeslazené. Piškotové pláty jsem pokapala ještě rumem.
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena