1. světlý: 4 žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a nakonec sníh z bílků – upečeme na pečicím papíře.
2. tmavý: postup stejný, jen přidáme kakao. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
Vyšleháme tvaroh s mascarpone, zakysanou smetanou a cukrem. Vychladlý světlý piškot potřeme polovinou tvarohového krému, dáme tmavý piškot a potřeme zbytkem krému. Navrch dáme jakékoliv ovoce a zalijeme dortovým želé uvařeným podle návodu. Já světlý piškot pekla na vymazaném plechu, tmavý na papíře a musím konstatovat, že je to opravdu lepší, světlý mám „okousaný“. Řezy jsou lahodné a nepřeslazené. Piškotové pláty jsem pokapala ještě rumem.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka