1. světlý: 4 žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a nakonec sníh z bílků – upečeme na pečicím papíře.
2. tmavý: postup stejný, jen přidáme kakao. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
Vyšleháme tvaroh s mascarpone, zakysanou smetanou a cukrem. Vychladlý světlý piškot potřeme polovinou tvarohového krému, dáme tmavý piškot a potřeme zbytkem krému. Navrch dáme jakékoliv ovoce a zalijeme dortovým želé uvařeným podle návodu. Já světlý piškot pekla na vymazaném plechu, tmavý na papíře a musím konstatovat, že je to opravdu lepší, světlý mám „okousaný“. Řezy jsou lahodné a nepřeslazené. Piškotové pláty jsem pokapala ještě rumem.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky