1. světlý: 4 žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a nakonec sníh z bílků – upečeme na pečicím papíře.
2. tmavý: postup stejný, jen přidáme kakao. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
Vyšleháme tvaroh s mascarpone, zakysanou smetanou a cukrem. Vychladlý světlý piškot potřeme polovinou tvarohového krému, dáme tmavý piškot a potřeme zbytkem krému. Navrch dáme jakékoliv ovoce a zalijeme dortovým želé uvařeným podle návodu. Já světlý piškot pekla na vymazaném plechu, tmavý na papíře a musím konstatovat, že je to opravdu lepší, světlý mám „okousaný“. Řezy jsou lahodné a nepřeslazené. Piškotové pláty jsem pokapala ještě rumem.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky