1. světlý: 4 žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a nakonec sníh z bílků – upečeme na pečicím papíře.
2. tmavý: postup stejný, jen přidáme kakao. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
Vyšleháme tvaroh s mascarpone, zakysanou smetanou a cukrem. Vychladlý světlý piškot potřeme polovinou tvarohového krému, dáme tmavý piškot a potřeme zbytkem krému. Navrch dáme jakékoliv ovoce a zalijeme dortovým želé uvařeným podle návodu. Já světlý piškot pekla na vymazaném plechu, tmavý na papíře a musím konstatovat, že je to opravdu lepší, světlý mám „okousaný“. Řezy jsou lahodné a nepřeslazené. Piškotové pláty jsem pokapala ještě rumem.
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem