Barevný kopec

2.78

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule velká
    • 5
      ks čerstvé žampiony větších nebo 1 plechovku sterilovaných
    • 1
      ks červená paprika velká
    • sůl
    • 4
      ks vejce
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • 200
      g anglická slanina
    • sojová omáčka
    • sýr
    • 400
      g vepřová plec libová
    • maggi
    • 200
      g šunkový salám zauzený
    • zelenina
    • 300
      g kuřecí játra
    • olej
    • 1
      kg hranolky

Postup přípravy receptu

  • Maso a játra nakrájíme na nudličky. Slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky. Plecko osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou, maggi, worcesterem a dáme, nejlépe do velké pánve wok, na rozpálený tuk osmahnout. Za občasného podlévání dusíme, až je maso měkké.
  • Pak přidáme anglickou slaninu, necháme zesklovatět, poté salám a nakonec játra. Stále dusíme pod poklicí tak, aby na dně bylo pořád trochu šťávy. Poté přidáme žampiony, podusíme 2 minuty, nakonec cibuli a papriku, opět podusíme 2 minuty a odstavíme.
  • Mezitím jsme si připravili klasickým způsobem, nejlépe bez tuku, bramborové hranolky. Masovou směs a hranolky smícháme dohromady a necháme nasáknout šťávou. Usmažíme 4 volská oka. Na talíř navršíme „kopec" masa a hranolky, posypeme strouhaným sýrem a nahoru dáme volské oko. Hotové ozdobíme zeleninovou oblohou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: